tisdag 12 november 2019

How to Be Famous

How to Be Famous
av Caitlin Moran

I fortsättningen på "How to Build a Girl" har Johanna jobbat som musikjournalist ett par år. Hon trivs i London, bortsett från att hennes pappa verkar ha flyttat in i hennes lägenhet. Har han faktiskt lämnat Johannas mamma? Och hur ska Johanna bli av med honom?

Musikvärlden verkar också ha blivit ... grabbigare. När hon började fanns det en rad kvinnliga musiker som man skrev om i tidskriften hon jobbar på. Nu finns det knappt någon. Utom Suzanne, som försöker slå igenom med sitt band och som oväntat blir kompis med Johanna. Eller tar sig an Johanna, om man hellre vill beskriva det så.

Johanna hyser fortfarande en obesvarad kärlek till John Kite. De är vänner, men han har plötsligt blivit jättekänd och har inte tid att träffa henne. Och så råkar Johanna hamna i säng med en känd komiker. En dålig upplevelse, som hon ändå hade kunnat skaka av sig om det inte hade varit för att han hade filmat det hela. Och hotar med att sprida filmen.

Jag vet inte, jag blir inte lika engagerad i plotten i den här boken. Men jag älskar den för karaktärerna, humorn och värmen. Och jag ser fram emot den tredje boken om Johanna, som tydligen ska utspela sig mycket senare. Caitlin Moran berättade om det här på bokmässan. Jag längtar efter att få läsa om Johanna som vuxen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar