onsdag 13 november 2019

Vackra kyrkor jag besökt och de fruktansvärda väsen jag där mött

Vackra kyrkor jag besökt och de fruktansvärda väsen jag där mött
av Johannes Pinter

Vad de flesta kanske inte vet är att alla kyrkor ligger där de ligger av en anledning. Ofta för att skydda mänskligheten mot något ont. Kanske är odöda magiskt inspärrade under golvet. Kanske försöker man skapa en mur av klockklang för att skydda rikets gränser.

Valdemar Aurelius jobbar som konsult åt Svenska kyrkan, en i en lång rad av väktare som ser till att allt är som det ska med kyrkorna, att inget ont kan slippa ut. Ibland händer det ju ändå. Som nu i Ullareds kyrka, inte många meter från det välbesökta Gekås. Och det är bara den första i en rad oroväckande händelser. Allt pekar på att detta kommer kulminera i något riktigt stort.

Samtidigt har Aurelius fått ett sjukdomsbesked. Han kommer inte kunna komma jobba med det här länge till. Men ska verkligen hans son ta vid efter honom? Han har tillräckligt mycket med sitt barn, som har feber och drömmer mardrömmar, och bilen som krånglar. Ska Aurelius verkligen inviga honom i vad hans jobb verkligen består i? Det känns inte riktigt som att han är rätt person för väktaryrket.

Speciell historia som var riktigt spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar