söndag 21 oktober 2018

Draugen

Draugen
av Åsa Larsson och Ingela Korsell
Illustrerad av Henrik Jonsson

Den avslutande boken i PAX-serien. Eller är det egentligen en enda jättelång bok? Kapitelnumreringen bara fortsätter och fortsätter genom böckerna, så att "Draugen" börjar med kapitel 316. Nu ska också alla trådar knytas ihop. Vad är det stora hotet, som ligger bakom allt som har hänt i Mariefred den senaste tiden?

Och hur ska det gå för bröderna Alrik och Viggo, de som valts ut att bekämpa det onda? I början av den här boken är det inte lång tid kvar tills de ska splittras. "Man" anser att de har dåligt inflytande på varandra, att det är därför de har hamnat i så mycket trubbel sedan de kom till Mariefred, och därför ska de inte få bo kvar hos sina fosterföräldrar Anders och Laylah, som de trivs så bra hos. Och vad värre är, de ska inte få bo tillsammans längre. Anders och Laylah försöker göra det mesta av de sista dagarna de har tillsammans, men samtidigt närmar sig den stora slutstriden obönhörligt ...

En mycket bra avslutning på en mycket bra bokserie. Jag vet att jag skriver detta varenda gång, men jag älskar blandningen av det vardagliga och övernaturliga. Jag kommer att läsa om hela serien igen någon gång, helst under kortare tid. Det blir spännande att se vilka ledtrådar man missade i första läsningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar