fredag 30 september 2016

Rivers of London

Rivers of London
av Ben Aaronovitch

Peter Grant är polisaspirant (-assistent? jag förstår mig inte riktigt på graderna men min kompis har en liten guide för deckarläsare) vid Londonpolisen. Hans kompis Lesley anses lovande och ska få börja vid mordroteln, och Peter är inte så lite avundsjuk. Själv är han ganska disträ och har fått veta att han skulle passa för en administrativ syssla. Inte direkt vad han har drömt om.

Det är tills han vaktar en brottsplats och ett spöke kommer och avger vittnesmål om det spektakulära mord som just har begåtts. Plötsligt är Peter värvad till en rotel han inte ens visste fanns – kanske för att den hittills bara bestått av en person. Det här är den rotel som löser fallen där magi är inblandat. Och den här nya mordvågen har helt klart magiska inslag.

Fantastisk blandning av deckare och fantasy. Det är en rolig bok, full av populärkulturella referenser, samtidigt som mordhistorien är riktigt obehaglig. Perfekt Londonläsning också! Fast jag hann inte läsa så mycket medan jag faktiskt var i London, lite irriterande sedan när saker hände på en gata i närheten av mitt hotell. Jag kunde ju gått dit och tittat på området!

2 kommentarer:

  1. Och serien blir allt bättre ju mer man lär känna karaktärerna tycker jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter bra. :) Jag har redan skaffat mig del 2.

      Radera