fredag 16 september 2016

Boktokar i England

För en vecka sedan åkte min syster och jag till London. Eftersom vi båda är ganska nördiga gjorde vi en hel del bokrelaterade saker. Gick i bokhandlar förstås och fick tunga resväskor på hemvägen. Man kan ju beställa allt på nätet men det har inte riktigt samma tjusning.

Titta, barnavdelningen på Waterstones Piccadilly!
Det blir ju lite orättvist, för det är ju den första bokhandeln man gillar bäst. När man fortfarande orkar gå runt i timmar. Det är massor av våningar så man kan verkligen gå runt i timmar. (Ja, fik och toa finns om man blir långvarig.)

Så bokhandeln ett par hus bort, ståtliga Hatchards, orkade vi inte alls med på samma sätt. Fast man hade kunnat gå runt där ett bra tag också. Se så fint!

Daunt Books är bokhandeln för resenärer. Eller för såna som jag, som reser genom böcker. Sorteringen är geografisk. Men jag hittade ändå inga nya länder till mitt projekt. Inte för att det hindrade mig från att handla förstås.

Foyles är också riktigt stort, många våningar. Men här hade vi så ont i fötter (jag) och axlar (min syster) att vi inte förmådde uppskatta utbudet så som det förtjänade.

Och inplanerade Forbidden Planet fick stryka på foten den här gången. Synd, men vi har våra fysiska, mentala och ekonomiska begränsningar. Men London kommer man ju åka till fler gånger. Det finns mer jag vill se.

Nu ska ni inte tro att vi var inne i fyra affärer och sedan inte orkade mer. Det finns ju också andra affärer som säljer andra saker. Jomen faktiskt. Och vi köpte lite böcker i en Oxfambutik och i seriebutiken Gosh! också.

Och så var vi i Salisbury och tittade på Stonehenge. Bokrelaterat – jag var intresserad av att se det i verkligheten efter att ha läst om det när jag var sex.

Och vi var på British Library och tittade på deras Treasures, med allt från ett exemplar av Magna Carta till Beatlestexter. För detta läste jag om när jag var trettiosex. (Fick också sett en utställning om punk när vi ändå var där.)

Och även om det handlar om filmerna så är det ganska bokrelaterat att gå och titta Warner Bros Studio Tour – The Making of Harry Potter. Detta var ju också lite syftet med och höjdpunkten på resan. Låt mig avsluta med en passande bild från Diagon Alley.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar