söndag 15 februari 2004

Susanna & Bo


Susanna & Bo
av David Liljemark

David Liljemark hade jag inte läst något av tidigare, men jag hade hört talas om honom så jag tog och lånade ett av hans album på bibblan. Fast nu när jag har googlat honom upptäcker jag att jag visst har läst andra serier av David Liljemark. Det är nämligen han som har skrivit manus till den där Bamseserien där Bingolotto kritiseras. Tufft!

"Susanna & Bo" har hade både skrivit och ritat, och det riktar sig till vuxna läsare. I baksidestexten beskrivs Susanna och Bo som ett strävsamt ungt par. (Min bror tycker att "strävsamt par" är ett jätteroligt uttryck, speciellt om det handlar om Svenne och Lotta som enligt honom alltid beskrivs på det sättet.) Men efter ungefär halva seriealbumet gör Susanna slut och Bo blir jättedeppad. Annars är det en blandning av roliga (jag gillar speciellt kul konversationer och kommentarer) och absolut-inte-roliga saker (tänker speciellt på att en av Susannas kompisar blir misshandlad av sin pojkvän).

Ytterligare ett namn att skriva upp på listan över sånt jag ska kolla upp på serieavdelningen på biblioteket inne i stan. Urvalet på mitt lokala bibliotek är högst begränsat. "Susanna & Bo" finns även som pocket, och kallas då "komplett pocketutgåva". Betyder det att det finns fler serier i den? Måste också kollas upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar