måndag 3 december 2007

Barbara Cartland's Book of Useless Information


Barbara Cartland's Book of Useless Information
av Barbara Cartland

Hahaha, den här boken var jag ju bara tvungen att köpa! På samma tur till Saronkyrkans second hand som när jag köpte den här boken faktiskt. En god skörd. ;-)

Det här är alltså en bok med diverse udda fakta, uppdelade på olika ämnen, t.ex. fåglar, kläder, uppfinningar, äktenskap och faktiskt ett helt kapitel om sex (jag nämner detta eftersom det är något som brukar behandlas ytterst diskret i författarinnans böcker). Ganska underhållande, mer än romanerna. Lite oklart om alla fakta verkligen är fakta förstås. Det är ju inte som om det finns källhänvisningar.

Enligt Cartlands inledning är det här meningslösa fakta som fastnat i hennes huvud och som är "useless to my wide-eyed innocent virgin heroines or my dark, cynical, raffish heroes". Hey, självironi! Efter att hon blivit klar med en bok tänker hon visst aldrig mer på innehållet i den, så detta kanske kunde vara ett sätt för henne att bli av med sitt "brain-litter". Och pengarna går förstås till välgörenhet, åtminstone gjorde de det en gång på 70-talet när boken kom ut.

Förordet är förresten skrivet av Admiral of the Fleet the Earl Mountbatten of Burma, K.G, G.C.B., O.M., G.C.S.I., G.C.I.E.,G.C.V.O., D.S.O., P.C. Kan inte ha varit lätt att komma ihåg allt det där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar