måndag 22 mars 2010

Olycksfågeln


Olycksfågeln
av Camilla Läckberg

En kvinna från orten dör i en bilolycka, men Patrik Hedström hittar detaljer som inte riktigt stämmer. Han vill gärna forska mer i om det verkligen var en olycka, men resurserna räcker inte riktigt till när dokusåpan Fucking Tanum börjar spelas in och en av deltagarna hittas mördad.

Det förekommer förändringar både på polisstationen i Fjällbacka, där man har en ny ambitiös medarbetare, och hemma hos Erica och Patrik. Ericas syster Anna och hennes barn har flyttat in, och Erica får ett tungt lass att bära eftersom Anna är i stort sett apatisk efter en traumatisk upplevelse. Som jag inte kom ihåg! Visserligen var det två år sedan jag läste förra boken, men borde inte en sån grej ha fastnat?

Det här är inte bland de deckare som är bäst skrivna eller uppbyggda, men helt okej är den. Den är dock väldigt underhållande. Läckberg skriver med mycket humor. Men nu tycker jag faktiskt synd om Mellberg. Okej att han är värdelös som chef och inte särskilt sympatisk, men ska det inte finnas några gränser för vad han råkar ut för?


Tidigare böcker:
- "Isprinsessan"
- "Predikanten"
- "Stenhuggaren"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar