lördag 14 februari 2004

A Friend of the Family


A Friend of the Family
av Lisa Jewell

Gerry London tänker anordna en överraskningsfest för sin fru Bernie för att fira att det var 40 år sedan de träffades. Naturligtvis ska han bjuda släkt och vänner, och viktigast av alla är de tre sönerna.

Utåt verkar det som om sönerna har det väldigt bra. Tony, den äldste, driver ett företag. Han är skild, men har en ny flickvän som alla avgudar. Men han är inte nöjd med sitt liv, och han är inte nöjd med att hans vikt stadigt ökar. Mellanbrodern Sean har alltid varit en slarver, men nu är han ju en Publicerad Författare så så är det okej. Dessutom har han ju Millie och har aldrig varit så lycklig förr. Tills hon berättar något som fullständigt förstör allting för honom... Lillebror Ned har just kommit tillbaka till England efter några år i Australien. Han tog chansen att återvända för gott när han ändå skulle till festen. Fast han berättar inte varför han var så ivrig över att få lämna Australien. Han upptäcker dessutom att saker och ting har förändrats medan han har varit borta. Alla andra i hans ålder har karriär och familj nu.

Och så är det Gervase, föräldrarnas excentriske inneboende. Ingen av bröderna är särskilt förtjust i honom. Vad har han i deras familj att göra?

Helt okej bok. Ganska många intriger som jag inte visste hur de skulle sluta. Jag utgick förstås från att det skulle sluta lyckligt, men jag visste inte alls hur det skulle sluta. Men jag tror ändå inte att jag kommer läsa fler böcker av Lisa Jewell. Så bra var den inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar