måndag 12 februari 2018

My Best Friend's Girl

My Best Friend's Girl
av Dorothy Koomson

För några år sedan gjorde Kamryn bästa vän något helt oförlåtligt, och de har inte haft kontakt sedan dess. Alla försök Adele har gjort för att åtminstone få förklara har avvisats. Men så får Kamryn ett meddelande från Adele som tvingar henne att tänka om. Adele har cancer. Hon är döende. Och hon vill att Kamryn ska adoptera hennes dotter.

Tegan är visserligen Kamryns guddotter, och Kamryn var väldigt närvarande i hennes liv fram tills det där som hände. Men att adoptera henne ... Kamryn som alltid har varit helt säker på att hon inte vill ha barn. Å andra sidan finns det (p.g.a. olika anledningar) ingen som känner Tegan bättre än vad Kamryn gör, och vem skulle annars ta hand om henne?

Det är tufft för Kamryn att helt plötsligt få ansvar för en femåring. Dessutom måste hon lära känna Tegan på nytt, och försöka ta reda på hur man tar hand om barn rent praktiskt (t.ex. vilket schampo som passar vita barns hår). Detta sammanfaller naturligtvis med stora förändringar på jobbet, och en ny chef som hon inte kommer överens med.

Jag antar att det här är en feel-good-roman, men det känns som den är ganska feel-bad för att vara feel-good. Men det är också mycket humor. Det är den andra boken jag läser av Dorothy Koomson och jag har gillat båda. Inget exceptionellt kanske, men fint ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar