onsdag 24 februari 2010

Diary of a Snob: Poor Little Rich Girl


Diary of a Snob: Poor Little Rich Girl
av Grace Dent

Det här är en ny serie av Grace Dent, men den är en uppföljare till Diary of a Chav-serien. Det finns en påhittad kändis som spelar en liten roll i den förra serien, en "it-girl" som heter Kitten Montague-Jones och mest är känd för att vara känd och för att gå på de rätta festerna. I "Diary of a Snob: Poor Little Rich Girl" är det Kittens lillasyster Poppet som skriver dagbok. Poppet är superrik och nummer 87 i den brittiska tronföljden, men hon har också räls, inga bröst, stor rumpa och är lite töntig. Hon är inte som Kitten direkt. Men det är nog lika bra, för Kitten har problem. Poppet är väldigt orolig för sin syster, och ledsen över att hennes personlighet har ändrats så mycket sedan de var yngre - och absolut till det sämre.

Över huvud taget så är Poppets hela familj, hon har föräldrar, två bröder och en excentrisk mormor också, väldigt speciell och Poppet har en tendens att försvinna i mängden. Hon är den som det inte är något speciellt med. Hon är inte populär bland de coolaste tjejerna i den fina flickskolan hon går i, men hon har några bästisar i alla fall. Ingen av dem släpps utanför den snäva krets de umgås i. Världen utanför är farlig för såna som dem. Fattigare ungdomar är vildsinta och knivbeväpnade. Men det är också ganska lockande, och när Poppet får en stark anledning att besöka den vanliga världen så upptäcker hon att den inte är så dum.

En rolig bok, även om Diary of a Chav-serien var bättre. Snart kommer det en del 2 i Snob-serien, och den kommer absolut att köpas och läsas. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar