fredag 22 december 2017

Neon Genesis Evangelion del 1-5

Neon Genesis Evangelion del 1: Apostlarna anfaller
Neon Genesis Evangelion del 2: Pojken och kniven
Neon Genesis Evangelion del 3: Ett vitt ärr
Neon Genesis Evangelion del 4: Asuka anländer
Neon Genesis Evangelion del 5: Gravkors

av Yoshiyuki Sadamoto/Gainax

Jag började läsa Neon Genesis Evangelion 2004 och jag har inte hunnit klart än. Utgivningstakten var inte så hög, om man säger så. Jag tror det har gått ett par år sedan sista delen kom ut, men jag var ju tvungen att läsa om de tidigare böckerna först. Inte att det tar så lång tid. Det är många sidor med i det närmaste ordlös robotaction.

Jorden drabbades av en stor katastrof för ett antal år sedan och utsätts nu för attacker av mystiska så kallade "apostlar". För att försvara sig har man konstruerat några gigantiska robotar, som bara kan skötas av ungdomar som helt kan synka sitt eget medvetande med robotens rörelser.

Shinji är fjorton år och har inte träffat sin pappa på länge. Mamman dog under mystiska omständigheter som han inte riktigt minns. Nu har pappan kallat honom till sig. Men inte för att han är intresserad av att ha Shinji hos sig, utan för att han ska manövrera en av robotarna som pappan konstruerar. Shinji är besviken, men kan han lägga besvikelsen åt sidan för att göra sin plikt? Är det ens hans plikt?

Bra serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar