onsdag 19 november 2014

Färjkarlen


Färjkarlen
av Stieg Trenter

Jag har tidigare läst "Färjkarlen" i serietappning, och då fick jag lust att läsa originalboken också. Jag har aldrig fastnat för Stieg Trenters böcker tidigare, men den här gillade jag verkligen. Så antingen har jag plötsligt börjat gilla hans stil, eller så är det blandad kvalitet på hans böcker. Vem vet? Nu tänker jag i alla fall läsa fler.

Det hela börjar med en ytterst spöklik färd på en djurgårdsfärja, som den unga apoteksanställda Kerstin reser med en sen kväll. Hon vaknar sedan i sin egen säng och undrar vad som har varit dröm och vad som verkligen har hänt. Lägg till ett dödsfall som verkar ha med hennes märkliga upplevelse att göra och låt fotografen Harry Friberg göra entré. Så blir det spännande och underhållande.

2 kommentarer:

  1. Om jag bott kvar på Hisingen hade det passat med "det hela börjar med en ytterst spöklik färd på en Älvsnabbenbåt, som den unga apoteksanställda Karin reser med en sen kväll"!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänkte faktiskt på dig när de sa att hon jobbade på apotek. :) Den stora snackisen i stan kunde kanske varit Götheborg i stället för Vasa (boken utspelar sig när man just ska till att bärga skeppet)

      Och de är en liten sväng i Göteborg i boken, bl.a. Arkaden.

      Radera