tisdag 15 april 2014

En skugga blott

En skugga blott
av Maria Lang

Det här är en inte så realistisk deckare. Som sig bör! Ibland vill man läsa något realistiskt, ibland vill man läsa om folk som t.ex. blir mördade i bokstavsordning och där omgivningen mest verkar tycka att det är ett uppfriskande samtalsämne.

Puck återvänder hem efter ett par månader i Egypten, där hon har vårdat sin far egyptologen som varit sjuk. Hon ankommer dock ett par dagar tidigare än beräknat och hoppas att Einar, hennes man, ska ha fått hennes brev och att han väntar på flygplatsen. Det gör han inte, och även parets lägenhet verkar övergiven. Dock ligger liket av en ung kvinna i badrummet. Mördad. Men inte kan väl Einar ...? Och var ÄR Einar?

Christer Wijk blir naturligtvis inkopplad på fallet. Är det inte konstigt egentligen att han utreder alla mordfall som Puck och hennes närmaste hamnar mitt i? Borde han inte vara upptagen av andra fall ibland? Och det finns ju andra poliser som också utreder mordfall. Och speciellt den här gången när en av hans bästa vänner faktiskt måste räknas bland de misstänkta.

Alltid roligt att läsa en Maria Lang-deckare. Det hade nog varit intressant att läsa den nya biografin om henne också. Det verkar som om hon var ganska originell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar